Kunstenmakertrofee

Kunstenmakertrofeeën uitgereikt!

Onder flinke belangstelling zijn afgelopen zaterdag 6 oktober 2018 de vier Kunstenmakertrofeeën uitgereikt door Wim Meijer van de Stichting Kunst & Cultuur Holten aan de basisscholen in Holten en Dijkerhoek.

De trofeeën werden enthousiast in ontvangst genomen door kinderen van de groepen die het winnende kunstwerk maakten op basis van het thema ‘Muziek’. Deze originele en kleurrijke kunstwerken zijn tot 30 oktober te bewonderen als onderdeel van de Etalagekunstroute van de VBKH. Ze staan geëtaleerd aan de Dorpstraat tegenover de Oudheidkamer. U kunt ze ook bekijken op de Facebookpagina van de Stichting Kunst & Cultuur Holten.

Zoals u wellicht hebt gelezen in het krantenartikel van Holten Extra hebben wij i.s.m. de Holtense basisscholen, de Vereniging Holtense Beeldende Kunstenaars en de Stichting Nagelhoutcollectie een kunstproject opgezet onder de naam ‘Kunstenmakertrofee’ waarbij kinderen op de basisscholen per groep een kunstwerk maken. Een driekoppige jury heeft inmiddels binnen elke school een winnend kunstwerk aangewezen. Deze vier kunstwerken zullen tentoongesteld worden tijdens de etalagekunstroute.

Voor dit project hebben we een subsidie aangevraagd bij het Prins Bernhardfonds en die aanvraag is gehonoreerd met een cheque van 2.500 euro, een bedrag dat wij de komende twee jaar mogen uitgeven.
We willen, in overleg met de scholen, 1000 euro per jaar besteden aan het project ‘Kunstenaar in de klas’ die vertelt over kunst en instructies geeft voor het bedenken en maken van een kunstwerk. De overige 500 euro investeren we in vier Kunstenmaker-wisseltrofeeën, die de Holtense kunstenares Sophia de Vries op dit moment maakt. Als bestuur hebben we besloten 500 euro voor deze trofeeën bij te passen uit eigen middelen.
De uitreiking van de Kunstenmakertrofeeën zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 6 oktober in het Kulturhus, bij de start van de Etalagekunstroute, die duurt tot 11 november.

[Download de PDF]