Kunstbeurs

Vrijdag 12 mei

Lezing, kunstveiling en -beurs

Na de Eerste Holtense Tassenbeurs organiseren wij de Eerste Holtense Kunstbeurs. Kunstenaars worden uitgenodigd om hun werk te presenteren maar ook u/jij mag bijzondere beeld(jes), kunstvoorwerpen en/of schilderijen te koop (of wellicht voor de veiling) aanbieden. Vanaf 19:30 uur is het complete aanbod te zien in de foyer van het Kulturhus.

Om 20:00 uur starten we in het theaterzaaltje met een korte lezing, gegeven door de in Holten geboren kunsthistoricus Wouter van Aken.
Hoe komt de financiële waarde van kunst tot stand en welke rol hebben de verschillende spelers binnen de kunstwereld in dit proces?
Wouter is werkzaam als specialist moderne en hedendaagse kunst bij veilinghuis Adams te Amsterdam. Hij behaalde zijn master kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werkte daarna als associate specialist voor hedendaagse kunst bij Sotheby’s en later als curator bij Kahmann Gallery. Tevens is hij bestuurslid van Jong Rembrandt van Vereniging Rembrandt, Van Loon 100 van Museum Van Loon en het PAN Educatie Fonds.

Aansluitend aan de lezing wordt een selectie van bijzondere kunst (na beoordeling van 2 kunstdeskundigen) op de veiling o.l.v. veilingmeester Johan Kruit bij opbod verkocht. Daarna start de beurs onder het genot van een gratis drankje.

Wilt u kunst inbrengen voor de beurs of veiling? Graag! Mail voor 5 mei (nieuwe datum!) duidelijke foto('s) met vermelding van afmeting(en), geschatte waarde en beschrijving(en) van uw kunstwerk(en) naar info@kc-holten.nl. Na beoordeling van 2 kunstdeskundigen, mag uw kunst aangeboden worden op de beurs en/of geveild worden.
Uw ingebrachte kunst heeft een geschatte waarde van minimaal 10 euro. U levert op de dag zelf tussen 12:00 uur en 18:00 uur bij het Kulturhus uw kunstwerken in en neemt ze mee terug – mocht uw werk niet verkocht zijn – na afloop van de beurs.

Stichting Kunst & Cultuur en het Kulturhus zijn niet verantwoordelijk voor beschadigde of zoekgeraakte voorwerpen, desgewenst kunt u zelf natuurlijk aanwezig zijn, ook om eventuele vragen van belangstellenden te beantwoorden.

Onder kunst verstaan we: schilderijen, beelden, bijzondere vazen, schalen en/of sieraden. Tip: schilderijen liggen op tafels, maar kunnen het best tentoongesteld worden op door uzelf meegenomen (tafel-)ezels, het Kulturhus heeft helaas geen schilderijen ophangsysteem.

25% van de opbrengst van uw verkochte kunstvoorwerpen (uitgezonderd: leerlingen van de Waerdenborch) komt ten goede aan het kunstonderwijs van de Holtense basisscholen. U mag uw aankoop contant betalen maar u kunt ook ter plaatse pinnen via Stichting Kunst & Cultuur Holten.

Entree 10 euro, ook voor niet-donateurs. Inclusief een gratis drankje. Tickets kunt u bestellen via de site van het Kulturhus of aan de balie tijdens kantooruren. Gratis entree voor deelnemende leerlingen van de Waerdenborch.